Schade melden

lijn

Schade melden

Wanneer u uw telefoon bent verloren of schade hebt opgelopen, snappen wij van QSX Insurance als geen ander dat u dit snel opgelost wilt hebben. Daarom helpen wij u graag in het geval van een schadevoorval om uw telefoon zo snel mogelijk hersteld te krijgen. Om dit te kunnen waarmaken verzoeken wij u om ons schadeformulier in te vullen, waarmee u ons op de hoogte brengt van de opgelopen schade aan uw telefoon.

Schadeprocedure

Zo snel mogelijk melden:
Ter voorkoming van een verergering van de reeds ontstane schade is in de voorwaarden van deze verzekering gesteld dat de verzekerde QSX Insurance binnen 5 werkdagen na ontdekking van de schade (indien de schade in het buitenland plaatsvindt, binnen 48 uur na terugkomst in Nederland) op de hoogte stelt van het schadevoorval. Daar zijn beide partijen mee gebaat.

 

Diefstal melding:
Specifiek bij diefstalschade is een snelle melding van de schade van groot belang en helpt u de politie en ons, de verzekeraar, in het reduceren van diefstalschades. Daarom verzoeken wij u in geval van diefstal dit binnen 48 uur na ontdekking van vermissing de schade te melden bij de lokale politie en een aangiftenummer te verkrijgen met daarbij een kopie van de aangifte.

Total Loss:
Indien uw mobiele apparaat niet meer gerepareerd kan worden en QSX Insurance u een vervangend toestel levert, wordt uw defecte apparaat en het eigendom daarvan overgedragen aan de verzekeraar.

Verzendinstructies:
Na uw schademelding van een gedekte schade sturen wij u verzendinstructies. Deze verzendinstructies blijven 1 maand geldig. Door gebruik te maken van deze verzendinstructies zorgt u dat de mobiele telefoon uiterlijk binnen één maand deugdelijk verpakt bij de reparateur aankomt, zodat  verergering van de schade voorkomen kan worden. Latere inzending en verkeerde verpakking kan tot afwijzing van de schade leiden.

Eigen risico in geval van schade:
U ontvangt na een schademelding, instructies van QSX Insurance met betrekking tot de betaling van het eigen risico.

Schade melden – QSX Claims

Om de schadeafhandeling voor QSX Insurance in eigen hand te houden, is QSX Claims Services opgericht. Klanten die schade aan hun smartphone willen melden worden via de website van QSX Insurance naar QSX Claims Services doorverwezen en kunnen daar eenvoudig hun schade melden. De voordelen van QSX Claims Services zijn:

  • Een klantvriendelijk en in Nederland gevestigd team
  • Snelle service door korte lijnen met QSX Insurance
  • Een duidelijke website om eenvoudig uw schade te melden

Met QSX Claims Services kunt u na schade aan uw smartphone dit eenvoudig laten repareren om zodoende weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen gaan.

lijn
QSX-insurance
Klantenservice

Schade aan uw toestel?

Meld uw schade direct online en onze schadespecialisten nemen uw schademelding binnen 1 werkdag in behandeling.

QSX Claim services