Veelgestelde vragen

FAQ QSX Insurance

Hier vindt u de meest gestelde vragen

Niet gebruiken
Wanneer kan ik mijn telefoon bij QSX Insurance verzekeren?
 • Uw telefoon werkt goed en heeft geen schade,
 • Uw telefoon is niet ouder dan 12 maanden,
 • U hebt de factuur of een contract (van je abonnement) waarop je telefoon met IMEI nummer staat beschreven,
 • Bij verkoop via onze website vraagt QSX Insurance om een foto van uw telefoon. De foto is onderdeel van uw verzekeringsbewijs. U bent pas verzekerd als u een foto hebt gemaild naar info@qsx.wemessage.it en wij deze hebben goedgekeurd.
Welk eigen risico is van toepassing?

Een eigen risico van € 50,00 of €75,00 (afhankelijk van uw keuze in dekking) is van toepassing op deze polis. Het eigen risico wordt bij elke schade c.q. diefstal in rekening gebracht. Het eigen risico wordt genoemd op de dekkingsbevestiging.

Wanneer gaat de verzekering in

De telefoon verzekering gaat in op de dag dat de aanvraag bij QSX Insurance binnenkomt en QSX Insurance de premie binnen 5 werkdagen kan incasseren.

Binnen 5 werkdagen ontvangt u de dekkingsbevestiging, dit is uw verzekeringsbewijs, en de polisvoorwaarden. Let op: de email kan in geval van een Hotmail of Gmail account ook bij de spam binnenkomen. Check dit!

De premie zal middels een eenmalige machtiging of automatische incasso worden afgeschreven. Kan QSX Insurance, om welke reden dan ook, de jaarpremie of eerste maandpremie niet incasseren, dan is er ook geen dekking.

Zijn er administratiekosten?

Ja, nieuwe klanten brengen wij eenmalig €12,50 administratiekosten in rekening. Bij iedere volgende verzekering die u, of een inwonend familielid, afsluit vervallen deze administratiekosten.

Vragen jullie om een foto als ik mijn verzekering aangevraagd heb?

Ja, verzekeringen aangevraagd via onze website verzekeren wij alleen onbeschadigde, goed-werkende apparatuur niet ouder dan 12 maanden. Om discussie op het moment van schade te voorkomen, vragen wij tijdens de acceptatieperiode een foto van het te verzekeren object.
De foto moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • Telefoon: Een foto van uw toestel met het IMEI nummer in beeldscherm
 • Indien op moment van schade de foto niet in het dossier aanwezig is, wordt de schade niet in behandeling genomen.
Waar vind ik het IMEI nummer?

Telefoon: *#06# en uw IMEI nummer verschijnt in beeld

Wat gebeurt er als QSX Insurance de premie niet kan incasseren?
 • De dekking van uw verzekering gaat in met terugwerkende kracht naar de ingangsdatum op het moment dat QSX Insurance de jaarpremie of eerste maandpremie incasseert.
 • Kan de premie niet geïncasseerd worden, om welke reden dan ook, dan is er in geval van schade géén dekking.
 • Bij problemen met incasseren neemt QSX Insurance hierover contact met u op per email.
 • QSX Insurance accepteert twee keer een incasso weigering. Daarna wordt de verzekering door QSX Insurance stopgezet.
Ik ben toch al verzekerd via mijn inboedelverzekering?
 • Een inboedelverzekering biedt alleen binnenshuis een beperkte dekking die vaak niet geldt voor draagbare producten zoals uw telefoon.
 • Een speciale kostbaarhedenverzekering is vaak erg prijzig en kent veelal geen dekking bij vallen of stoten, of schade door frisdrank, koffie etc.
 • De inboedel verzekeringen kennen vaak een hoog eigen risico en schrijven daarbij ook af op uw telefoon. Na afschrijving is uw schadevergoeding na het eerste jaar al vaak 40-50% minder dan onze vergoeding die op nieuwwaarde is gebaseerd!
Wat moet ik doen als ik schade heb?
 • Vul het volledige schadeformulier in.
 • Ik heb een schade en ik betaal een maandpremie.
 • Houd er rekening mee dat wij eerst de resterende premie voor het eerste jaar willen ontvangen voordat wij de gedekte schade in behandeling nemen.
Wat moet ik doen als mijn telefoon is gestolen?

Aangifte doen bij de politie en het aangifteformulier meesturen met uw aankoopbon bij de schademelding. Er moet bewijs van braak zijn om aanspraak te kunnen maken op de dekking.

Let op: de verzekeraar kan reparatiebonnen opvragen van de reparaties aan de kofferbak en/of het huis indien de mobiele telefoon daaruit ontvreemd is.

Kan ik mijn Lease toestel ook verzekeren bij jullie?

Ja, elk toestel is bij ons te verzekeren. Het zou toch zonde zijn indien u langdurig aan het afbetalen bent op een toestel dat of niet meer in uw bezit is, of zwaar beschadigd is.

Ik heb een nieuwe telefoon, kan ik mijn verzekering hierop doorzetten ?

Ja – geef even uw nieuwe i-mei nummer en factuur door. Er kan om een foto worden gevraagd.

Wie bepaalt of mijn kapotte mobiele telefoon gerepareerd of vervangen gaat worden ?

QSX Insurance bepaalt of de telefoon gerepareerd kan worden of dat deze moet worden vervangen.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven in mijn (adres)gegevens voor mijn verzekering?

Geef deze online door via het contactformulier

Stuur een e-mail: info@qsx-group.com

Per post: Bergweidedijk 2, 7418 AD Deventer

Moet mijn telefoon nieuw zijn ten tijde van afsluiting?

Nee, wij kunnen uw telefoon verzekeren zolang hij niet ouder is dan 12 maanden .

Waar kan ik de polisvoorwaarden van mijn verzekering terugvinden?

Onderaan elke pagina op onze website.

Krijg ik in geval van total loss de schade uitbetaald?

In de eerste 2 jaar kopen wij een identiek toestel/apparaat van dezelfde leeftijd, conditie of jonger, meestal zelfs nieuw. U gaat er dus NOOIT op achteruit, het vervangende toestel moet minimaal hetzelfde zijn, maar zal meestal beter zijn dan uw originele toestel. Voorbeeld: Als u een 6 maanden oude iPhone 7 heeft, proberen wij die te vervangen met een 6 maanden oude iPhone of nieuwer. Dit zijn refurbished toestellen, niet van nieuw te onderscheiden. Pas in het derde jaar passen wij een afschrijving van 50% op de nieuwwaarde toe en kan er voor een geldelijke uitkering gekozen worden.

QSX Insurance

QSX Insurance is al zeer lange tijd actief in de verzekeringsmarkt van mobiele apparatuur. We zijn gevestigd in Nederland en bieden daarom een product passend bij u. Door onze jarenlange ervaring kunnen we u een hele scherpe premie bieden met ook hele goede verzekeringsvoorwaarden.

Wij werken met een vast netwerk van professionele reparateurs. uw toestel is daarom heel snel weer bij u terug.

QSX Insurance is een gevolmachtigd agent van de verzekeraars en is daarom in staat zelf de schadebeoordeling voor de verzekeraars uit te voeren.

Veelgestelde vragen QSX
Klantenservice QSX Insurance

Klantenservice

De Klantenservice van QSX Insurance helpt graag bij al uw vragen. Het lokale telefoonnummer en veelgestelde vragen vind u op deze pagina.

Schade melden QSX Insurance

Schade melden

Schade, zoals een kapotte telefoon, is natuurlijk heel vervelend voor uw. Wij helpen u daarom zo snel mogelijk om alles op te lossen.